• 0342 338 90 90 - 0552 440 27 90 - 0538 056 54 44
  • bilgi@sevimceriay.com.tr
  • Binevler Mah. Abdulkadir Aksu Blv. No:47/A (Rasaf yolu üzeri Tramvay durağı civarında) Şahinbey/ Gaziantep

Jinekoloji

  • Jinekoloji


    LAZERLE GENİTAL BÖLGEDE RENK AÇMA (VULVAR WHİTENİNG )

    Zamanla  hamilelik ,normal doğum , kilo alımı ,sigara  ,hormonal bozukluklar ,menapoz ve yaş gibi nedenlerle genital bölge cildi  renginde koyulaşma ve kararmalar görülebilir. 

    Günümüzde lazerle genital bölgede yapılan  renk açıcı tedaviler  15-20  dakika sürmektedir.işlem öncesinde lokal anestetik etkili kremler kullanılması oluşabilecek ağrı hissini önlemede  yeterli  olacaktır. Genel anestezi ihtiyacı bulunmamaktadır.İşlem sırasında lazer ile cildin dermis tabakasında bulunan ve renkte koyulaşmaya neden olan melanin pigmentini üreten melanosit hücreleri tahrip edilir. Böylece genital bölgede beyazlaşma sağlanır.  

    Lazerle genital bölgede renk açma işlemi için  genellikle tek seans işlem yeterlidir.  Rengin  koyuluğuna göre  bazen birden çok uygulama gerekebilir.  Ağrısız bir işlemdir.İşlemden sonra kişi  işinin  başına dönebilir.

     

    JİNEKOLOJİK  MUAYENE 

    Kadınlarda jinekolojik muayene, ilk cinsel ilişkinin ardından her yıl düzenli olarak yapılmalıdır.

    Düzensiz ve aşırı miktarda adet kanamaları, cinsel ilişki sırasında kanama, karında şişlik gibi belirtilerde  mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurmalıdır. Düzenli jinekolojik muayenenin yanı sıra yeni adet görmeye başlayan genç kızlarda adet düzensizliği, dikkat çeken ani kilo artışı, tüylenme belirtileri varsa, nedeni araştırılmalıdır. 

    Düzenli jinekolojik muayene, kanserden korunma ve erken tanıda da büyük önem taşımaktadır. Düzenli   jinekolojik muayene  ve  smear testi yapılması günümüz jinekolojik  kanserlerinden en önemlilerinden birisi  olan rahim  ağzı kanserinin  erken aşamada tesbit ve tedavisine olanak sağlar.Düzenli kontroller sayesinde rahim ağzı enfeksiyonu ya da ilerleyen dönemde kansere dönüşebilecek öncü bir lezyon saptanabilmektedir. 18 yaşından itibaren her kadının periyodik olarak jinekolojik kontrol yaptırması, özellikle 30-65 yaş arasında kontrollerin aksatılmaması büyük önem taşımaktadır. Kontrol ultrasonu ile rahim duvarında yer alan tümörler, rahim içi tabakasındaki kalınlaşmalar ve yumurtalıklardaki kistik ve solid tümörler erken dönemde teşhis edilebilmektedir.

     

    İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

    Üriner sistem enfeksiyonları olarak da adlandırılan idrar yolu enfeksiyonları,   böbrekler , üreterler, mesane  ve  üretrada  olan enfeksiyonları  kapsamaktadır.Sağlıklı bir insanın idrarında bakteri (mikrop) yoktur.
    Bazen  vücut dışındaki bakteriler idrar yoluna geçerek  enfeksiyona neden olur.

     

    KADIN  GENİTAL PROLAPSUSLARI 

    Genetik yatkınlık  , kişinin bağ ve kas dokusundaki zayıflık  , yanlış beslenme ,erken yaşta doğum öyküsü  , zor doğumlar ve yine doğum sayısının çok olması gibi nedenler kadının  rahim , vajina ,idrar kesesi  , rektum  gibi bölgelerinde gevşeme , sarkma hatta ileri derecede olduğu durumlarda tamamen dışarı sarkma şeklinde kendini  gösterebilir. Vajinal prolapsus ,sistosel ,rektosel  , total  prolapsus  şeklinde görülebilir.